Even voorstellen!

Maak kennis met Hennie! Zij is begonnen in oktober als Manager klantenservice & dienstverlening. 

Welke verantwoordelijkheden heb je?

Ik ben eindverantwoordelijk voor de dienstverlening aan onze klanten, dit is een breed spectrum. Van 1e lijns ondersteuning, invoering omgevingswet en tot complete implementaties van LEEF.

Hoe heb je de eerste maanden bij Stadsbeheer ervaren?

De eerste drie maanden bij Stadsbeheer heb ik, ondanks het vele thuiswerken als een warm welkom ervaren. Het is een hecht team en staat open voor verandering en vernieuwing. Stadsbeheer draait op een team van professionals, deze weten erg veel, maar niet lang altijd alles beter. Stadsbeheer zie ik als bedrijf zonder muurtjes, lekker nuchter en waar diversiteit geen doelstelling is maar het dat gewoon is.

Gelijk vanaf het begin ben ik in meer of mindere mate betrokken bij de lopende projecten. Zowel implementaties van LEEF, de uitrol van Omgevingswet als korte consultancy opdrachten. Een veelvoud aan technische kennis, proceskennis en ook contacten heb ik inmiddels opgedaan. Deze diverse en afwisselende werkomgeving, dat is ook wat ik een aantal maanden geleden zocht in een nieuwe baan.

Onze contactpersonen bij de verschillende gemeenten heb ik ervaren als zowel zakelijk, vakkundig als erg benaderbaar.

Er is, gezamenlijk met onze klanten, veel werk te doen. Want de omgevingswet komt eraan en meerdere gemeenten hebben recent hun keus op LEEF laten vallen om dit nieuwe tijdperk met de omgevingswet in te gaan. Alles bij elkaar optellend, kijk ik uit naar het komende jaar (en verder), naar de samenwerking met onze bestaande en ook nieuwe klanten en natuurlijk ook het team van Stadsbeheer.

Hennie Boersma - Manager dienst en klantenservice

Waar houd je je nu vooral mee bezig?

Momenteel houd ik me bezig met zowel projectzaken als meer organisatorische ontwikkelingen. De gemeente Almere zal op korte termijn live gaan met LEEF en tegelijk zitten we in de opstartfase van een drietal nieuwe projecten.

Om onze groei te kunnen behappen, voeren we op dit moment gesprekken met kandidaten voor de uitbreiding van ons team Diensten. Maar tegelijk we werken nu ook aan een meer LEAN implementatietraject.

Waar kijk je naar uit de komende tijd?

De komende tijd, en dat is eigenlijk geheel 2021, zal in het teken staan van aansluiting op het DSO (functioneel en technisch). Dit geldt zowel voor nieuwe als bestaande aangesloten gemeenten. Dit geeft extra druk, maar juist ook veel uitdaging. We moeten ons werk nog meer gaan plannen en organiseren. Dit is niet zozeer vervelend, maar juist een kans in onze groei als team en organisatie.