Even voorstellen

Kun je wat vertellen over je nieuwe functie bij Stadsbeheer?Samir el Abouti

Per 1 april ben ik begonnen bij Stadsbeheer als directeur. Ik neem het stokje over van Stephan Stempher. De afgelopen jaren is Stadsbeheer flink gegroeid. Stephan heeft nieuwe klanten verwelkomt en het nieuwe product LEEF in 2017 succesvol geïntroduceerd. Hiermee is Stadsbeheer in de volgende fase terecht gekomen waarin behoefte is aan meer intern gericht leiderschap. We koersen op het verder professionaliseren van Stadsbeheer waarmee we onze klantengroep kunnen laten groeien in de toekomst.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik ben meer dan 16 jaar actief geweest bij Pink Roccade in verschillende management rollen. Ik hield mij bezig met de disciplines softwareontwikkeling, hosting en heb de transitie naar een SAAS propositie mee mogen vormgeven. Hierbij moet je denken aan technisch applicatie beheer van de omgevingen, maar ook het implementeren van een eenduidig releasebeleid. De complexiteit van de veranderende behoeften, de eisen die wij stellen aan de software omgevingen en de risico’s van informatiebeveiliging vragen om een betrouwbaar en up-to-date systeem. Dit vraagt om vaker en makkelijker een update in de applicatie.

Wat is je eerste indruk tot nu toe?

De betrokkenheid van onze klanten is hoog. In sessies die georganiseerd worden, zowel online als offline, worden goed bezocht. De klant denkt mee en levert input. Net als ons willen ook klanten dat het slaagt en LEEF een succes wordt. Een voorbeeld hiervan is de Q&A over het DSO waar ik bij aansloot. Er was een grote opkomst waarin klanten goede vragen stelde en actief mee dachten, mooi voorbeeld van samenwerking.

Stadsbeheer is een hele hechte groep, collega’s zijn bereid om elkaar te helpen en ook hier ligt de betrokkenheid hoog. Ze willen weten wat er speelt en op de hoogte zijn van de ontwikkelingen. Collega’s zijn heel begaan met elkaar en met onze klanten. Een voorbeeld hiervan was het warme ontvangst dat ik kreeg tijdens mijn eerste maandelijks bijeenkomst. Collega’s hadden afspraken in het hele land, maar reden speciaal naar Zwolle om elkaar te zien en samen te borrelen.

Waar kijk je het meest naar uit?

Ik kijk uit naar de livegang van LEEF bij onze nieuwe klanten waar momenteel geïmplementeerd wordt. Verder kijk ik uit naar succesvolle in gebruik name van het DSO om te voldoen aan de Omgevingswet. Momenteel wordt de nieuwste release van LEEF getest waarin nieuwe functionaliteiten zijn opgenomen. Ik wil van LEEF een nog groter succes maken en het aantal klanten uitbreiden. Met als doel een optimaal VTH-proces voor onze klanten. Verder gaan we onze hosting dienstverlening verder professionaliseren en zijn we bezig om onze teams ontwikkeling en diensten te versterken. We gaan voor een optimaal VTH-proces waarin we in gesprek gaan om Stadsbeheer verder te professionaliseren en samen te bouwen aan LEEF.

Klanten kunnen bij mij terecht voor?

Ik praat graag samen met onze klanten over de toekomst van het VTH-proces en LEEF. Hoe software en dienstverlening kunnen zorgen voor ondersteuning van het VTH-proces voor de toekomst. En hoe wij onze klant écht verder helpen. Wil je met mij in gesprek? Ik kom graag bij je langs voor een persoonlijk gesprek.

Heb je vragen of wil je met mij in gesprek? Bel of mail gerust: selabouti@stadsbeheer.com of 0643392504


Samir el Abouti

Directeur