Gemeente Hardenberg

LEEF als nieuwere versie

De Bestuursdienst Ommen-Hardenberg werkte samen met één systeem, SBA Forms (voorloper van LEEF). Maar in 2018 gaan beide gemeentes hun eigen weg. En dat betekent ook: een eigen VTH-applicatie kiezen. Enerzijds is de gemeente Hardenberg al jaren een tevreden klant van Stadsbeheer. We kennen elkaar door en door. Anderzijds lonkt de samenwerking met de Omgevingsdienst en hun applicatie. Wat geeft de doorslag?

De keuze: LEEF als applicatie

“Uiteindelijk kozen we toch voor LEEF als VTH-applicatie. Een belangrijke reden daarvoor was de borging van onze VTH-processen inclusief alle bijbehorende koppelingen. Daarnaast speelt de flexibiliteit van LEEF een belangrijke rol. Binnen LEEF is het mogelijk om op maat configuraties te doen, zodat de applicatie precies bij onze organisatie en werkwijze past,” vertelt Gert Meijer, applicatiebeheerder bij gemeente Hardenberg. “Bovendien voelt Stadsbeheer gewoon hartstikke vertrouwd. Het is een kleine organisatie, we hebben veel persoonlijk contact en kennen elkaar natuurlijk al jaren. De korte lijnen hebben we altijd als prettig ervaren.”

Ons perspectief: succesvolle implementatie op afstand

Vanwege de coronamaatregelen werd het een bijzondere implementatie en livegang bij gemeente Hardenberg. We hebben alles op afstand uitgevoerd. En dat ging hartstikke goed en soepel! Het is heel mooi om te zien dat gemeente Hardenberg erg tevreden is met LEEF. Ze willen samen met ons bouwen aan een duurzame relatie en actief bijdragen aan de toekomst van LEEF. Zo’n mooie samenwerking zorgt uiteindelijk voor de beste resultaten.”


De implementatie: een soepele overgang

Het aangeboden projectplan vanuit Stadsbeheer is een goede basis geweest om het gesprek met elkaar aan te gaan en de samenwerking op te zoeken. Het doel? Het implementatieproces zo soepel mogelijk laten verlopen. Omdat de gemeente Hardenberg werkte met de voorloper van LEEF, waren de gebruikers al bekend met de manier van werken. Dat maakte het overzetten van gegevens en het inrichten van LEEF een stuk eenvoudiger. “De goede samenwerking heeft ervoor gezorgd dat de installatie en inrichting van LEEF uitstekend zijn verlopen. Het contact met de consultants verliep prima en constructief. Hierdoor konden we snel schakelen en kende het project een korte implementatietijd. De beoogde productiedatum is keurig gehaald,” aldus Gert Meijer.

Het resultaat: een gebruiksvriendelijke applicatie in de praktijk

Na jarenlang met SBA Forms te hebben gewerkt, is de gemeente Hardenberg nu erg blij met LEEF. “Onze collega’s ervaren LEEF als een frisse en intuïtieve applicatie. Dit maakt dat LEEF snel te leren is voor zowel junior als meer senior gebruikers. Ook is het makkelijk in gebruik: minder schermen geeft een rustiger beeld en verkeerd klikken zorgt niet voor onnodige foutmeldingen, vastlopers of verdwalen”, volgens Gert Meijer. “Stadsbeheer betrekt klanten bij de door ontwikkeling van LEEF om de applicatie steeds beter te maken. De persoonlijke aanpak en de nauwe samenwerking ervaar ik als erg prettig en mede hierom raad ik Stadsbeheer aan!”

Onze klanten over LEEF

5 vragen over LEEF en de implementatie

Gemeente Brummen

“Ondanks de vele wisselingen in onze organisatie wisten we precies wat er moest gebeuren, door het solide plan van aanpak dat Stadsbeheer schreef voor het implementatietraject.”

Benieuwd naar het hele verhaal?

Nieuwe applicatie bij een nieuwe taak

Inspectie Leefomgeving & Transport

“In het begin hadden we nog helemaal geen systeem voor de vergunningverlening. Een aantal van mijn collega’s hadden veel kennis in huis. En handmatig kwamen we een heel eind. Maar dat is natuurlijk enorm foutgevoelig. We moesten er niet aan denken dat we door procedurefouten in de problemen zouden komen.”

Benieuwd naar het hele verhaal?