Gemeente Brummen kiest voor LEEF

Nieuwsgierig geworden naar ervaringen van andere klanten met Stadsbeheer? Lees hieronder het verhaal van de gemeente Brummen over de keuze voor LEEF en de succesvolle implementatie.

De uitdaging

“Mede ingegeven door het beëindigen van een samenwerking en een reorganisatie waren wij op zoek naar een gebruiksvriendelijke VTH-applicatie waarbij wij toegang hebben tot onze eigen documenten en sjablonen en die natuurlijk ook nog voldoet aan de AVG”, aldus Gea Boerdam, vergunningverlener bij gemeente Brummen. Na een selectieproces is de keuze heel bewust gemaakt voor LEEF van Stadsbeheer.

De implementatie

Gea: “Wat wij als erg prettig hebben ervaren is het solide plan van aanpak die ons houvast gaf tijdens de gehele implementatie, ondanks de vele wisselingen in onze organisatie. Tevens heb ik het als heel fijn ervaren dat Stadsbeheer bij elk bezoek of contact zorgt voor verslaglegging. Daarin werden alle afspraken en oplossingen in vastgelegd.” In het laatste deel van het proces is er een testplan opgesteld zodat alles is getest voor de live gang. Gebruikers zijn ook meegenomen in het testen en dat heeft gezorgd voor draagvlak, zij zijn tenslotte de gebruikers van LEEF.

Gemeente Brummen kiest voor LEEF

Het resultaat

“Het is een innovatieve applicatie en flexibel in te richten. De structuur van LEEF zorgt voor veel overzicht. We hebben goed zicht op onze werkvoorraad, het volgen van je eigen zaak en termijnbewaking. Door goed ingerichte workflow worden de gebruikers optimaal ondersteund in hun proces”, aldus Gea Boerdam. “Ook de samenwerking met Stadsbeheer bevalt goed. De medewerkers van Stadsbeheer denken graag mee, geven snel antwoord en zijn oplossingsgericht. In de vakanties hebben wij vaak te maken met onderbezetting. Afgelopen zomer wilde wij graag een dashboard waarmee wij het werk konden monitoren van een collega. Stadsbeheer heeft speciaal voor ons een workflow ontwikkeld en ingericht, zodat wij heel makkelijk inzicht kregen in de lopende vergunningen en prioritering”.

“Ook Stadsbeheer is blij met het resultaat” aldus Guido Pasman, Implementatieadviseur Stadsbeheer. “Gemeente Brummen is een kleine en overzichtelijke organisatie. Zij werkten jaren met een VTH-applicatie van een mede-gemeente. Het is mooi te zien dat Gemeente Brummen heeft gekozen voor hun eigen ambitie. Tijdens het traject wisten zij duidelijk aan te geven wat de wensen waren voor een goed ingerichte VTH-applicatie. Mede door het realisme en duidelijke denkrichting heeft de gemeente er echt hun eigen LEEF-applicatie van gemaakt!”