Gemeente Hardenberg kiest opnieuw voor Stadsbeheer

Nieuwsgierig naar ervaringen van onze klanten? Lees hieronder het verhaal van gemeente Hardenberg, waarom zij opnieuw hebben gekozen voor Stadsbeheer.

Het vraagstuk

Gemeente Hardenberg is al jarenlang klant van Stadsbeheer. In de periode van de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg werkten beide gemeenten samen met één systeem, SBA Forms (voorloper van LEEF). Toen in 2018 het einde van de bestuursdienst in zicht kwam, moesten beide gemeenten op zoek naar een eigen VTH-applicatie.

De keuze om opnieuw voor Stadsbeheer te kiezen was niet eenvoudig. Enerzijds is gemeente Hardenberg al jaren een tevreden klant en beide organisaties kennen elkaar door en door. Anderzijds is er de overweging om een samenwerking met de Omgevingsdienst aan te gaan.

Gert Meijer, applicatiebeheerder bij gemeente Hardenberg: “Stadsbeheer voelt vertrouwd doordat het een kleine organisatie is en wij veel persoonlijk contact hebben met diverse collega’s. De korte lijnen ervaren wij als heel prettig. Redenen om voor LEEF te kiezen waren met name de borging van onze huidige VTH-processen inclusief alle koppelingen en de flexibiliteit om binnen de applicatie op maat modules toe te voegen.”

De implementatie

Het aangeboden projectplan vanuit Stadsbeheer is een goede basis geweest om het gesprek met elkaar aan te gaan en de samenwerking op te zoeken met als doel; het implementatieproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Gert Meijer: “De gesprekken waren erg constructief en het kennisniveau heeft ervoor gezorgd dat doelstellingen met minimale communicatie zijn behaald.”

Omdat de gemeente Hardenberg werkte met de voorloper van LEEF waren de gebruikers bekend met de manier van werken. Dat maakte het overzetten van gegevens en het inrichten van LEEF een stuk eenvoudiger. “De goede samenwerking heeft ervoor gezorgd dat de installatie en inrichting van LEEF uitstekend is verlopen. Het contact met de consultants verliep prima en constructief, hierdoor konden we snel schakelen en kende het project een korte implementatietijd. De beoogde productiedatum is keurig gehaald”, aldus Gert Meijer.

Gemeente Hardenberg is op 1 april 2020 live gegaan met LEEF. De situatie met betrekking tot Corona heeft gezorgd voor een bijzondere implementatie en livegang waarbij alles op afstand is uitgevoerd. De livegang is ondanks dat goed en soepel verlopen.

Gemeente Hardenberg LEEF
LEEF implementeren

Het resultaat

Na jarenlang met SBA Forms te hebben gewerkt, is de gemeente Hardenberg nu erg blij met LEEF. “Onze collega’s ervaren LEEF als een frisse en intuïtieve applicatie. Dit maakt dat LEEF snel te leren is voor zowel junior als meer seniore gebruikers. Ook is het makkelijk in gebruik: minder schermen geeft een rustiger beeld en verkeerd klikken zorgt niet voor onnodige foutmeldingen, vastlopers of verdwalen”, aldus Gert Meijer. “Stadsbeheer betrekt klanten bij de door ontwikkeling van LEEF om de applicatie steeds beter te maken. De persoonlijke aanpak en de nauwe samenwerking ervaar ik als erg prettig en mede hierom Stadsbeheer raad ik aan! Ook omdat zij dichtbij de klant staan en het een kleine organisatie is. Daardoor zijn de lijnen kort, wat de samenwerking bevordert. LEEF is een verfrissende, moderne en gebruiksvriendelijke VTH-applicatie”.

“Stadsbeheer kijkt uit naar een goede samenwerking” aldus Guido Pasman, Projectleider Stadsbeheer. “Wij zijn erg blij dat gemeente Hardenberg al zo lang klant is bij ons en we kunnen terugkijken op een succesvolle implementatie van LEEF. Het is heel mooi om te zien dat de gemeente Hardenberg erg tevreden is met LEEF en samen met ons wil bouwen aan een duurzame relatie en actief bij wil dragen aan de toekomst van LEEF”.