5 vragen over LEEF en de implementatie
“Ondanks de vele wisselingen in onze organisatie wisten we precies wat er moest gebeuren, door het solide plan van aanpak dat Stadsbeheer schreef voor het implementatietraject.”
De zoveelste vergunningaanvraag komt binnen. Je moet aan allerlei acties denken. Documenten goed opslaan, acties bij ketenpartners uitzetten. Alles bijwerken in het VTH-systeem. O ja, nog een mail versturen met foto’s van de controle. Je zet niet alleen jouw expertise in, maar ook moet je alle stappen uit het proces goed volgen. En dan moet je ook nog eens andere regels en processen gebruiken als de Omgevingswet straks in werking treedt. Kan dat allemaal niet wat efficiënter en makkelijker?
Ja, dat kan zeker. Met onze VTH-applicatie LEEF. Moderne en intuïtieve VTH-software die aansluit bij jouw dagelijkse werkpraktijk. Niet onze VTH-applicatie is leidend, maar de afspraken en werkprocessen in jouw organisatie. Waar is in het dagelijks werk behoefte aan? Welke handelingen kunnen bijvoorbeeld automatisch? Met LEEF maken we het je écht makkelijker! Zodat jij je kunt richten op de inhoud en je je geen zorgen hoeft te maken over termijnbewaking en een soepel proces.
De opmaak en indeling van LEEF zijn modern. Gebruikers kunnen makkelijk aan de slag. Ook zonder uitgebreide opleiding.
De inrichting van LEEF is flexibel en helemaal op maat. Zo sluit LEEF optimaal aan bij de afspraken en werkprocessen in jouw organisatie. Werkvoorraad en termijnbewaking zijn overzichtelijk weer te geven.
Wat automatisch kan, regelen we automatisch in de workflows. Dat betekent minder onnodige handmatige acties. Én je krijgt alleen informatie te zien die voor jouw rol relevant is.
Alle gegevens in LEEF zijn weer te geven in een overzicht of op te nemen in een rapportage. De vraag is: wat heb jij nodig? Op basis daarvan zetten we een aantal standaarden klaar.
Omgevingswet? Andere manier van werken? Meer samenwerken met ketenpartners? Geen probleem, want LEEF is er klaar voor.
Een goede balans tussen het benutten én tegelijkertijd beschermen van de fysieke leefomgeving. Dat is waar de Omgevingswet voor staat. De nieuwe wet vervangt vanaf 2022 een groot aantal andere wetten en zorgt voor overzichtelijke regels, een samenhangende benadering van de leefomgeving, ruimte voor lokaal maatwerk en betere en snellere besluitvorming. Dit betekent ook: meer ketensamenwerking en andere werkprocessen. Goede digitale ondersteuning is daarbij een belangrijke voorwaarde. Bijvoorbeeld met VTH-software die aansluit bij de Omgevingswet.
De Omgevingswet vraagt dus om vernieuwing en verandering: óók als het gaat om jouw vergunningenprocessen. Deze worden minder generiek en vragen meer om maatwerk. Onder andere door de grotere bestuurlijke afwegingsruimte en de gewenste flexibiliteit. Ons advies: stem de organisatie en de werkprocessen op tijd af op de Omgevingswet. Met LEEF helpen we je daarbij: wat standaard afgehandeld kan worden, kunnen we automatisch voor je inrichten in LEEF. Dat scheelt tijd, zodat jij je kunt focussen op de zaken die om maatwerk vragen.