Ook dit hoort bij LEEF:

Hosting

De wetgeving rondom informatiebeveiliging wordt steeds strenger. Wil je de hosting (en bijbehorende informatiebeveiliging) van LEEF uitbesteden? Dat kan. Wij kunnen LEEF aanbieden vanuit een gehoste omgeving. Hiervoor werken we samen met gecertificeerde hostingspartners. Op die manier kun jij veilig én op elk moment werken in LEEF.

De 3 belangrijkste voordelen van hosting

  • De informatiebeveiliging op orde
    De hele infrastructuur wordt 24/7 gemonitord.
  • Geen omkijken meer naar back-ups, technisch beheer en onderhoud
    Wij zorgen voor een dagelijkse back-up van al jullie werk in LEEF. Ook het technisch beheer en onderhoud van LEEF en de gehoste omgeving nemen we jullie uit handen.
  • Zekerheid over performance en beschikbaarheid
    De gemaakte afspraken leggen we vast in een SLA en DAP.

Harald over het samen maken van een business case

“Twijfel je of hosting een interessante optie is voor jullie organisatie? Dan raad ik je aan om een business case te maken. En die business case gaat verder dan (variabele) kosten … Kijk vooral ook naar thema’s die niet (direct) in geld zijn uit te drukken. Wat je kunt verwachten bij hosting? Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe zit het met de interne capaciteit die beschikbaar is voor beheer en onderhoud? Ik heb verschillende business cases samen met klanten mogen ontwikkelen. Een fijne ervaring, want het geeft zowel ons als jullie goed zicht op wat er nodig is en wat de wensen zijn. Zo bespreken we bij de optie hosting ook goed wie waarvoor verantwoordelijk is. Denk aan de firewall, de koppelingen en de VPN-verbinding. Wie zorgt daarvoor? Door de business case vooraf goed door te spreken wordt vanzelf duidelijk of hosting van toegevoegde waarde is voor jullie organisatie. Of dat jullie beter af zijn met een on premise applicatie. Ik help je graag in die afweging.”

Nog meer LEEF

Bart Prinsen (manager Producten) beantwoordt al je vragen over de mogelijkheden rondom hosting. Bel of mail hem gerust: bprinsen@stadsbeheer.com of 0629526985.


Bart Prinsen

Manager producten